Katona Klubos vallomások - Balla Hangi

Megkértük a hozzánk járókat, hogy szedjék össze pár gondolatban, hogy mit jelent nekik a Katona Klub. A csütörtöki Szilánkok csoport egyik tagja, Balla Hangi válaszolt:

"Megnyugtatóan csodálatos érzés, mikor van egy hely, ahol kiadhatod magadból azt a sok-sok kreatív energiát, ötletet, ami az évek során, a hétköznapokban gyülemlett fel benned. Ha ezen a helyen olyan emberek vannak körülötted, akik őszintén kíváncsiak mindenre, ami te vagy, és segítenek megtalálni azt a nyelvet, amin keresztül te beszélni tudsz. Számomra ilyen hely a katona klub.

Ahogy múlnak a hónapok, egyre több mindenbe kóstolunk bele, és rengeteg dolgot próbálunk ki egyénileg és csoportosan is. Írunk, táncolunk, beszélgetünk, jeleneteket hozunk létre, játszunk, zenélünk, vitázunk, installációkat, performanszokat készítünk.
Mintha valami után eszeveszett energiákkal kutatnánk, bár talán senki előtt nem világos, hogy pontosan mit keresünk és mit fogunk találni a folyamat végén. De lehet, hogy nem is az a fontos, ugyanis a kutatás során minden apró részletből százezer felé ágazó lehetőség és új ötlet születik, amiknek a nagy része nem marad megvalósítatlanul.
Nagyon fontos, hogy a sok új felfedezésben ne vesszünk el. Erre legfőképp csoportvezetőink figyelnek, akik megadják az alapot, a vázat, amire aztán teljesen szabadon építkezhetünk. Számunkra ez nagy könnyedség, segítő iránymutatás, nem pedig egy szűk keret, ami nem enged elég mozgásteret.
Ami nekem nagyon tetszik, hogy folyamatos mozgásban vagyunk, és nem csak a gondolataink, kreativitásunk van kihasználva. Gyakorlatban létre kell hoznunk, meg kell valósítanunk ötleteinket, és ettől lesz élő és nagyon valóságos mindaz, ami a próbateremben történik.

Az, hogy egyénenként is lehetünk egy csoport tagjai, számomra ritkán tapasztalt dolog. A klubban minden egyes ember egy külön világ. Egymás iránt nagyon érdeklődőek és kíváncsiak vagyunk, és ez teszi lehetővé azt a biztonságos, bizalommal teli légkört, ahol mindenki megmeri magát mutatni. Nem érzem azt, hogy a világaink az idő múlásával egybe olvadnának, hogy a sok különböző szín egy új, közös egyszínű árnyalattá formálódna. A fekete nem szürkíti be a fehéret. Inkább szerintem mindenki megtartja önmagát, és ettől válik a közös munka nagyon érdekesen bonyolulttá, ami során mindannyian formálódunk, és változunk is. Inkább tudnám magunkat különböző színű, méretű és formájú kis szilánkokhoz hasonlítani, akikből a végén egy egységes mozaik fog összeállni."

 

 

Balla Hangi - Fotó: Brozsek Niki

Várunk téged is.

Lépj velünk kapcsolatba!

 
Levelezőlista

Oldalunk cookie-kat használ az optimális működés érdekében.
Adatvédelmi tájékoztató Rendben