Adjuk össze kampány - Házfelújítás Szúcs-bányatelepen

 Az Autonómia Alapítvány, a Katona József Színház és a Szúcs Községért Egyesület által létrejövő program keretében, az önsegélyezést lehetővé tevő alternatív közösségi bank létrehozása és a gyerekeknek biztosított színházi nevelési foglalkozások mellett (a programról bővebben itt olvashatnak), Szúcs-bányatelep házai is felújításra kerülnek.

Ez a felújítás a program egy eredetileg nem tervezett része. Az ötlet abból fakadt, hogy a falu házai nincsenek jó állapotban: az erre fordítható összegek csak ahhoz elégségesek, hogy évről-évre csak a legszükségesebb dolgokat hozzák rendbe. A közösségben megfogalmazódott az igény a házak alaposabb felújítására.

Szuhai Anikó a szúcsi közösségi bank csoport tagja. 18 éve lakik Szúcs-bányatelepen, párjával és nagykorú fiával élnek egy háztartásban. Anikó sokat segít nagyobb lányának a gyerekek körül, gyakran náluk vannak, ő vigyáz rájuk.

Már régóta szeretnék körbekeríteni az udvarukat. Többször próbálkoztak kerítést felhúzni az udvar köré, ám a ráfordítható összegből nem tudtak jó minőségű anyagból kerítést készíteni, így ezek hamar tönkrementek.  Ebben az évben már megvették a kerítéshez szükséges anyagmennyiség felét, szeretnék még az idén az egész udvart bekeríteni.

„Nagyon fontos lenne, hogy be legyen kerítve a portálunk. Először is, ha lenne kerítés, megcsinálhatnám a kertem, ültetnék, művelnék, szépítenék. A gyerekek szempontjából sem mindegy, ha lenne kerítés biztonságban tudhatnám őket, mikor kint játszanak. Most folyamatosan figyelni kell rájuk.”

Ahhoz, hogy Anikóék meg tudják csinálni a kerítésüket a meglévő 16 méter kerítés mellé további 20 méter kerítést kell venniük, valamint oszlopokat, alaphoz anyagokat. Ennek költsége 170 000 Ft. Minden 5000 Ft. a kerítés egy-egy méterét jelentené! Segítse Anikóékat, hogy végre tartósan is be tudják udvarukat keríteni! Anikóéknak itt tudnak segíteni.

2000 Ft felett minden támogatónknak személyes ajándékkal kedveskedünk, aki megadja az elérhetőségeit.

 

 „Jó látni azt az igyekezetet és akaratot, amivel a szúcsiak tenni akarnak azért, hogy változtassanak saját és gyermekeik életén. Saját eszközeinkkel a Katona József Színház részéről mi is igyekszünk segíteni ebben. Most egy kis támogatás is valóban sokat jelent – kérem, lehetőségeihez képest Ön is csatlakozzon hozzánk!” - Mészáros Blanka

 

Várunk téged is.

Lépj velünk kapcsolatba!

 
Levelezőlista

Oldalunk cookie-kat használ az optimális működés érdekében.
Adatvédelmi tájékoztató Rendben